Rozpocząłeś proces rezerwacji. Anuluj rezerwację Dokończ rezerwację
Twoje super oferty

Cel pobytu

Wybierz cel pobytu
Wybrano podkategorie: 0
Tylko NOCLEG, bez zabiegów medycznych ?

Turnusy, pakiety wraz z noclegiem

Pakiety weekendowe

  • Wszystkie pakiety
  • Pakiety SPA & Wellness
  • Pakiety okazjonalne
  • Profilaktyczno lecznicze

TURNUSY OKOŁO 7 DNIOWE

  • Wszystkie 7 dniowe
  • Sanatoryjne
  • Profilaktyczne
  • Specjalistyczne

TURNUSY OKOŁO 14 DNIOWE

  • Wszystkie około 14 dniowe
  • Sanatoryjne
  • Profilaktyczne
  • Specjalistyczne

TURNUSY OKOŁO 21 DNIOWE

  • Wszystkie około 21 dniowe
  • Sanatoryjne
  • Profilaktyczne
  • Specjalistyczne

Polecamy

Przyjazd

22 wtorek sierpień 2017
Elastyczne daty:
- 0 dni +

Wyjazd

23 środa sierpień 2017
Kobiety - 0 +
Mężczyźni - 0 +
Dodaj lub edytuj opcje
Wybranych filtrów: 0
Osoby towarzyszące - 0 + ?
  • Dostawka ?
  • Super oferty ?
  • Oferty last minute ?
  • Oferty first minute ?
  • Oferty "Nie czekaj na weekend" ?
0-2 lat - 0 +
2-12 lat - 0 +

Pakiet weekendowy z jogą prowadzoną przez Ewę Szymoniak

Pakiet weekendowy z jogą prowadzoną przez Ewę Szymoniak
Rodzaj turnusu: turnusy leczniczo-profilaktyczny
Turnus ID: 22 weekend z jogą
CENA: 1183 PLN
Start: 2017-11-17 Koniec: 2017-11-19
Zobacz inne daty

Co zawiera cena? Szczegóły

Oferta pakietu zawiera:
  • 2 noclegi
  • wyżywienie- pobyt zawiera gorący napój i owoce, oraz obiady i kolacje (zaczyna się kolacją w dniu przyjazdu, a kończy obiadem w dniu wyjazdu)
  • 1 x aqua med
  • Zajęcia jogi
Dodatkowo możliwość korzystania ze strefy Wellness:sauny (fińskiej, ziołowej, parowej oraz fitosauny)jacuzzigroty lodowejgroty solnej

    Metody leczenia Szczegóły


     
    Program turnusu
    • A
    • A
    • A

    Szczegółowy opis Pakiet weekendowy z jogą prowadzoną przez Ewę Szymoniak

    Pakiet weekendowy z jogą prowadzoną przez Ewę Szymoniak

    Pakiet stworzony dla osób :

    - zdrowych, chcących poprawić swoją kondycje, sprawność i sylwetkę
    - zestresowanych i zmęczonych
    - z przewlekłymi napięciami mięśniowymi
    - z osłabionym  układem nerwowym
    - z zaburzeniami spokojnego snu
    - kobiet w czasie menstruacji
    - kobiet w ciąży
    WAŻNE :  sekwencje ćwiczeń –asan- będą  indywidualnie dostosowane do możliwości praktykujących .


    Ewa Szymoniak - praktykuje jogę według metody B.K.S Iyengara od 1997 roku. W 2001 roku odbyła dwumiesięczną praktykę w instytucie Iyengara w Punie w Indiach. Ukończyła trzyletni kurs nauczycielski w Krakowie. Posiada stopień nauczycielski Intermidie Junior II Często wyjeżdża do Indii, aby pogłębiać wiedzę o Indiach i swoją praktykę. Jest wspaniałym człowiekiem, nauczycielem i przyjacielem swoich uczniów.
    Serdecznie zapraszamy do poszerzenia informacji o nauczycielu jogi na stronie internetowej
     www. jogapodakacjami.pl  oraz fb-joga pod akacjami Lodź.

    Dodatkowo możliwość korzystania ze strefy Wellness:

    • sauny (fińskiej, ziołowej, parowej oraz fitosauny), jacuzzi, groty lodowej, groty solnej


    Harmonogram zajęć:

    17.11.2017
    17:00 - zajęcia jogi- sesja ćwiczeń -asan
    19.00 kolacja


    18.11.2017
    8.30 – 9.30 pranayama
    10.00 – 11.00  napój + owoce
    11:00 –  12.30 zajęcia jogi – sesja ćwiczeń – asan
    12.30 – obiad
    16.30 zajęcia jogi – praktyka własna w obecności nauczyciela
    19:00 kolacja


    19.11.2017
    9.00 – 10.30 zajęcia jogi –sesja ćwiczeń – asan
    10.30 – 11.00  napój + owoce
    11.00 -12.00 – wyciszenie – pranayama, medytacja
    12.30 obiad

     

     




    "Joga to połączenie ciała, umysłu, inteligencji z głębinami duszy"
    B.K.S. Iyengar

        Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar jest jednym z najwybitniejszych nauczycieli jogi na świecie. Urodził się na południu Indii w 1918 roku. Od szesnastego roku praktykuje jogę. Przed nim całe pokolenia mistrzów na przestrzeni tysięcy lat zgłębiali jej tajniki w odosobnionych miejscach. Twórcą jogi jest Patanjali który napisał Joga - sutry w 200 r. przed Chrystusem.
        B.K.S. Iyengar usystematyzował tę wiedzę i odsłonił tajemnicę w jaki sposób może praktykować jogę przeciętny człowiek.Jego uczniowie wybudowali w Punie Instytut, w którym On oraz Jego dzieci Prashant, Geeta nauczają ludzi z całego świata. Mamy zatem cudowną sposobność poznania jak wzmocnić się na poziomie fizycznym i psychicznym.
    Opracowane zestawy cwiczeń - pozycji dają stabilność, zdrowie i lekkość. Pranayama (ćwiczenia oddechowe) dotleniają, oczyszczają emocje, regulują ciśnienie krwi. W metodzie opracowanej przez B.K.S. Iyengara występuje niespotykana dokładność, precyzja ruchu, dlatego początkowo praca z nauczycielem jest konieczna. Prowadzi ona do uważności i koncentracji, do stabilności ciała i umysłu. W metodzie tej są używane pomoce: pasek, kostka, koc, mata, krzesło, lina - po to by zabezpieczyć ciało przed urazami. B.K.S. Iyengar w swoim instytucie w Punie wraz z innymi doświadczonymi nauczycielami prowadzi jogę terapeutyczną. Do klasy medycznej przybywają ludzie z poważnymi problemami zdrowotnymi. Często wspólna praca - praktyka przynosi zdrowie i nową jakość życia.

    O zajęciach:

    Zalecenia dla wykonujących asany (na podstawie "Światła jogi" B.K.S. Iyengara)

        Praktyka jogi to praktyka długoletnia - wymagane cechy charakteru - wiara, wytrwałość, konsekwencja, dyscyplina wewnętrzna.
        Do wykonywania asan (pozycji) najlepiej przystępować z pustym żołądkiem (po obfitym posiłku należy odczekać cztery godziny)
        Kąpiel przed i po asanach odświeża ciało i umysł
        Należy zgłosić nauczycielowi istotne problemy zdrowotne
        Podczas wykonywania ćwiczeń nie powinno się odczuwać napięcia w twarzy, oczach, uszach ani w oddychaniu
        Początkowo ćwiczymy z otwartymi oczami - możesz je zamykać dopiero gdy opanujesz asanę
        Podczas praktyki ciało jest aktywne, mózg bierny, obserwujący i czujny
        Oddychamy nosem, nie ustami, nie wstrzymujemy oddechu
        Osoby cierpiące na odklejanie siatkówki oka nie wykonują pozycji odwróconych
        Podczas ciąży przez pierwsze trzy miesiące w sposób zmodyfikowany można wykonywać pozycje-jednak bez napinania brzucha-należy zgłosić ten stan. Baddha-konasana i uparistha-konasana mogą być praktykowane przez całą ciążę
        Po trzech miesiącach po porodzie można przystępować do praktyki.

    Zakwaterowanie

    2 noclegi  w unikalnym pod względem designu i wyposażenia pokoju
    2-osobowym typu twin : posiadającym dwa oddzielne łóżka, 2-osobowym typu double z jednym łóżkiem podwójnym lub 4-osobowym typu studio z dwoma łóżkami podwójnymi. Wszystkie pokoje wyposażone są w sejf pokojowy, lodówkę, klimatyzację, TV , bezpłatny dostęp do internetu wifi. Każdy pokój ma swoją łazienkę z wanną lub kabiną prysznicową.


    W naszej kuchni wszystkie dania przygotowywane są z jedną, główną najważniejszą myślą, żywienie ma służyć zdrowiu. Dania przygotowywane są z wielką uważnością i miłością do gotowania. Wszyscy, którzy pracują w kuchni traktują swoją prace z pasją i chęcią poznawania nowych smaków. Odnajdujemy te smaki w produktach najwyższej jakości, ze starannie wyselekcjonowanych produktów ekologicznych, naturalnych, lokalnych i regionalnych oraz daniach z nich przygotowywanych. Zapewniamy żywienie w oparciu o dobre węglowodany, białka, tłuszcze wszystko w odpowiednich proporcjach. Przywiązujemy ogromną wagę do jakości, wyglądu i smaku serwowanego jedzenia. Tworzymy menu w zgodzie ze zmieniającymi się porami roku, stosując w diecie sezonowość. Ważne są też dla nas techniki gotowania. Od gotowania na parze, przez długie gotowanie i pieczenie w niskiej temperaturze do tradycyjnego pieczenia i krótkiego smażenia. Gotujemy na nowoczesnym sprzęcie, przy użyciu gazu. Na potrzeby weekendu z jogą przygotujemy dania wegańskie, które są lekkie, orzeźwiające i sprzyjają lepszemu wykonywaniu ćwiczeń ( asan) i zajęć z oddechami ( pranayamy ).

    JADŁOSPIS:


    17.11. 2017r. piątek
    KOLACJA: Zupa z jarmużu, zielonej soczewicy z kolendrą i tofu
    Pasztet wegański z kaszy i warzyw korzeniowych
    Humus z tahini i białego sezamu
    Sos z orzeszków ziemnych, mleka kokosowego i zielonej pietruszki
    Sałatka z pieczonej cukinii i kopru włoskiego z anyżem
    Kolorowe sałaty z pomidorkami koktajlowymi, oliwą, miodem i cytryną
    Pieczywo: chleb pszenno-żytni pieczony w Lawendowym Zdroju, chleb gryczany również pieczony w naszej kuchni, bagietka, tosty ziołowo- czosnkowe
    BUFET Z NAPOJAMI ( przy każdym posiłku )
    Kawa z ekspresu przelwowego Idea Cafe
    Kawa gotowana z przyprawami w/ g 5 -przemian
    Mleko krowie i mleko roślinne
    Herbata czarna, zielona, owocowa, mięta i inne ….
    Cukier trzcinowy, miód, syrop z agawy, cytryna
    Woda mineralna
    Sok jabłkowy tłoczony, naturalnie mętny

    18. 11. 2017 r. sobota
    NAPÓJ: Herbata czarna z kardamonem, imbirem, cynamonem i mlekiem migdałowym
    oraz półmisek z owocami
    OBIAD: Krem z pieczonych pomidorów, papryki z czarnuszką i olejem z ostropestu
    Burgery marchewkowe i buraczane i pesto z liści rzodkiewki
    Boczniaki duszone w warzywnym bulionie z gorczycą i zielona pietruszką
    Kasza gryczana z prażonymi płatkami migdałów
    Pieczone ziemniaki z rozmarynem
    Kolorowe sałaty z suszonymi pomidorami, kiełkami lucerny, ziarnem słonecznika w sosie winigret
    Koktajl z komosy ryżowej, daktyli, bananów, mlekiem kokosowym i spiruliną
    KOLACJA: Gulasz marokański z cieciorki, dyni, cebuli, cukinii i pomidorów z aromatycznymi przyprawami dalekiego wschodu
    Pasta z białej fasoli Korczyńskiej z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi
    Pasta z bakłażana i papryki
    Sałatka z dzikiego ryżu, zielonych winogron, pestek dyni i oleju dyniowego
    Sałatka ziemniaczana z ziarnami słonecznika, kiełkami rzodkiewki i olejem lnianym z pierwszego tłoczenia
    Sałatka z liści szpinaku z granatem i orzechami pinii


    19.11. 2017 r. niedziela
    NAPÓJ: Imbirowo-cytrynowy z korzeniem kurkumy i syropem z agawy i półmisek z owocami
    OBIAD: Krem dyniowy z prażonymi ziarnami dyni
    Burgery owsiane i sos tysiąca wysp
    Puree ziemniaczane z pasternakiem
    Marchewka i brukselka duszona z tymiankiem
    Pieczone buraczki z cieciorką, rukolą w ostrym sosie z musztardą i oliwą z oliwek
    Kolorowe sałaty z oliwkami, pomidorkami koktajlowymi i sosem winigret
    Ciasto marchewkowe z korzennymi aromatami i orzechami włoskimi

    Termin turnusu: 2017-11-17 - 2017-11-19, dla 2 osób
    Wyżywienie dla 2 osób
    50 PLN
    Zabiegi medyczne dla 2 osób
    800 PLN
    Pokój losowy dla 2 osób
    420 PLN
    Rabat za pakiet
    -38 PLN
    Razem bez opcji anulacji:Wpłacasz 100% należności
    1183 PLN
    Razem z opcją anulacji:Wpłacasz 30% należności
    1232 PLN

    Dostępność

    pn wt śr cz pt so n 3112345678910111213141516171819202122232425262728293031123
    Wrzesień 2017
    pn wt śr cz pt so n 282930311234567891011121314151617181920212223242526272829301
    Październik 2017
    pn wt śr cz pt so n 2526272829301234567891011121314151617181920212223242526272829303112345
    Lista zabiegów

    "… dla rozwoju Województwa Świętokrzyskiego…"

    Projekt „Centrum holistycznej turystyki medycznej” współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Świętokrzyskiego na lata 2007-2013 i budżet państwa